Новини асоціації

Інвестувати в жінок (в інтересах жінок)

Таку тему цього року ООН визначила для відзначення 8 березня.   Чудово, що тепер в Україні багато уваги приділяють гендерному розриву в оплаті праці. Це дає надію на зміни.
Але майже не приділяють уваги гендерному розриву у пенсійному забезпеченні. А в пенсіях різниця суттєво більша на користь чоловіків, ніж в оплаті праці. Це [ ... ]


Все про пільги з оподаткування внесків до НПФ та виплат з НПФ в 2024 році

Читайте детальний розбір, які пільги з оподаткування мають підприємства і люди, які здійснюють внески до НПФ або отримують виплати з НПФ. Роз'яснення з урахуванням нових цифр відповідно до Закону про Державний бюджет 2024 читайте за посиланням (https://www.vseapf.com.ua/ua/taxation.html).


Виклики війни та необхідні рішення для пенсій в Україні

    Колонку Тетяни Сальнікової, директорки Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів, про виклики війни та необхідні рішення для пенсій в Україні опублікував польський портал, який є єдиним офіційним джерелом інформації про систему пенсійних накопичень працівників в Польщі (Pracownicze Plany Kapita?owe). Почитати її польською [ ... ]


Пошук

Новини УААПФ
Для підприємств розширили можливість сплачувати внески до НПФ на користь своїх працівників
Tuesday, 21 December 2021 13:24

 

20 грудня 2021 року Президент України підписав закон 1946-IX від 14.12.2021 (Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні), який, зокрема, збільшує суми внесків, які роботодавець-резидент може вносити на пенсійний рахунок свого працівника у недержавному пенсійному фонді до 30% від нарахованої такому працівнику заробітної плати протягом місяця. Таким чином, ці суми не будуть включатись до доходу працівника, та відповідно, не будуть базою оподаткування податком на доходи фізичних осіб та військовим збором.
 

Гарна новина й для ІТ-спеціалістів, які працюють як самозайняті особи,  до 30% від суми їх винагороди можна буде сплачувати у вигляді пенсійних внесків за договорами недержавного пенсійного забезпечення. В такому разі такі суми внесків до недержавного пенсійного фонду також не будуть підлягати оподаткуванню.

Як зазначила Голова Ради Української асоціації адміністраторів пенсійних фондів Олена Сотскова: «Збільшення податкових стимулів для впровадження пенсійних програм на підприємстві – це найкращий шлях задля підтримання соціальної відповідальності роботодавця. Крім того, нарешті, хоча б частково врегульоване питання сплати внесків до НПФ для самозайнятих осіб, фізичних осіб-підприємців. Зазначені зміни поки що стосуються осіб, які будуть надавати ІТ послуги резидентам «Дія City». Але, я впевнена, що це стане добрим прецедентом й для врегулювання питання сплати пенсійних внесків до НПФ всіх ФОПів без виключення».    

 
Довідка:

Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів (УААПФ)  була утворена у 2006 році з метою розбудови прозорого та цивілізованого ринку недержавного пенсійного забезпечення в Україні, встановлення професійних стандартів діяльності з адміністрування недержавних пенсійних фондів, що відповідають світовим стандартам.
 
УААПФ є об’єднанням учасників системи накопичувального пенсійного забезпечення, а саме: адміністраторів недержавних пенсійних фондів.
www.uaapf.com, 0-800-501-925
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 18 of 138
© 2007