Новини асоціації

Чому держава не зможе платити гідні пенсії і що змінять пенсійні накопичення на прикладах

Солідарна пенсія не буде забезпечувати навіть достатній рівень доходів, не кажучи вже про гідний. Тому джерела своїх доходів на пенсії треба планувати. І солідарна пенсія має бути навіть не основним серед цих джерел і точно не єдиним. Такий висновок на основі довгострокових розрахунків зробила Тетяна Сальнікова, директорка Всеукраїнського [ ... ]


Понад 19% - золото, 26,5% - іноземні акції: що в портфелях НПФ принесло найбільше прибутків людям у 2023 році

Найбільше доходів майбутнім пенсіонерам у портфелях НПФ у 2023 році принесли акції іноземних емітентів. Про це повідомив Ярослав Савченко, директор Компанії з управління активами "Всесвіт", коментуючи для видання Delo.uaрезультати роботи НПФ за 2023 рік. «Портфелі акцій провідних іноземних компаній, які знаходяться в активах НПФ під [ ... ]


Інвестувати в жінок (в інтересах жінок)

Таку тему цього року ООН визначила для відзначення 8 березня.   Чудово, що тепер в Україні багато уваги приділяють гендерному розриву в оплаті праці. Це дає надію на зміни.
Але майже не приділяють уваги гендерному розриву у пенсійному забезпеченні. А в пенсіях різниця суттєво більша на користь чоловіків, ніж в оплаті праці. Це [ ... ]


Пошук

Новини УААПФ
Відбулася зустріч між представниками ДКЦПФР та УААПФ
Tuesday, 25 August 2009 16:42

25 серпня 2009 року в м. Києві відбулася зустріч між представниками Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) та Української асоціації адміністраторів пенсійних фондів (УААПФ).


У зустрічі взяли участь 8 делегатів. Серед них: член ДКЦПФР Бірюк Сергій Олексійович; завідувач сектором з питань діяльності недержавних пенсійних фондів ДКЦПФР Захарова Наталія Іванівна; начальник управління спільного інвестування ДКЦПФР Іванов Євген Ремович; начальник відділу регулювання діяльності учасників ринку цінних паперів ДКЦПФР Науменко Олег Олексійович; Голова Ради УА АПФ Бахмач Андрій Олександрович; представники учасників УААПФ Бурков Юрій Юрійович та Савченко Ярослав Павлович. Окремо відбулася зустріч між Головою Ради УА АПФ Бахмачем А.О. та Головою ДКЦПФР Петрашком С.Я.


Основними питаннями для обговорення були:
1. Роль ДКЦПФР в регулюванні та нагляді за ринком недержавного пенсійного забезпечення. Реакція ДКЦПФР на ініціативи Держфінпослуг щодо концентрації всіх наглядових повноважень в Держфінпослуг, у тому числі повноважень щодо нагляду за діяльністю КУА в частині управління активами недержавних пенсійних фондів.
2. Позиція щодо термінів та механізмів запровадження 2 рівня пенсійної системи України. Можливість запуску 2 рівня через систему недержавного пенсійного забезпечення.
3. Оцінка ефективності діяльності СРО, яким делеговані повноваження в сфері регулювання та нагляду ДКЦПФР.

Представники ДКЦПФР висловили своє негативне ставлення щодо ініціатив з концентрації всіх наглядових повноважень щодо ринку недержавного пенсійного забезпечення в Держфінпослуг зважаючи на брак досвіду нагляду у сфері управління активами та відсутність інструментів нагляду. УААПФ в цілому підтримало таку позицію та акцентувала увагу на тому, що подібні рішення щодо зміни системи нагляду за тим чи іншим ринком повинні ініціюватися лише на підґрунті глибоких методологічних досліджень та не можуть бути ситуаційними.


Була висловлена позиція ДКЦПФР стосовно впровадження 2 рівня пенсійної системи через систему недержавних пенсійних фондів. На думку ДКЦПФР, яка також підтримується УААПФ, таке вирішення питання запровадження 2 рівня пенсійної системи можливе лише за умови встановлення певних додаткових вимог щодо допуску недержавних пенсійних фондів та обслуговуючих компаній до роботи на 2 рівні пенсійної системи. Стандарти діяльності недержавних пенсійних фондів, адміністраторів недержавних пенсійних фондів повинні бути значно підвищені, а державний нагляд за діяльністю вказаних суб’єктів з боку держави значно посилений.

На зустрічі також обговорювалось питання щодо заборони сумісництва діяльності з управління активами та адміністрування недержавних пенсійних фондів. З боку ДКЦПФР була висловлена позиція щодо необхідності внесення відповідних змін до законодавства з метою вирішення цього питання.


Обговорюючи питання ефективності функціонування соморегулівних організацій ДКЦПФР в цілому позитивно оцінила роботу таких утворень на ринку цінних паперів. Підсумовуючи, ДКЦПФР підкреслила, що СРО є необхідною та ефективною складовою на ринках фінансових послуг, делегування повноважень саморегулівним організаціям позитивно впливає на розвиток ринків та підвищує загальний рівень послуг.

В ході розгляду цього питання також була обговорена проблема існування на ринку недержавного пенсійного забезпечення двох асоціацій, які об’єднують адміністраторів недержавних пенсійних фондів. УААПФ коментуючи цю проблему висловила позицію, що об’єднання асоціацій, що діють на одному ринку є можливим за умови визнання стандартів, що запроваджуються УААПФ, а саме: прозорість та публічність ринку недержавного пенсійного забезпечення, запровадження єдиних облікових стандартів з використанням механізму одиниці пенсійних внесків та міжнародних стандартів оцінки активів недержавних пенсійних фондів.

 
<< Start < Prev 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Next > End >>

Page 134 of 140
© 2007