Новини асоціації

Інвестувати в жінок (в інтересах жінок)

Таку тему цього року ООН визначила для відзначення 8 березня.   Чудово, що тепер в Україні багато уваги приділяють гендерному розриву в оплаті праці. Це дає надію на зміни.
Але майже не приділяють уваги гендерному розриву у пенсійному забезпеченні. А в пенсіях різниця суттєво більша на користь чоловіків, ніж в оплаті праці. Це [ ... ]


Все про пільги з оподаткування внесків до НПФ та виплат з НПФ в 2024 році

Читайте детальний розбір, які пільги з оподаткування мають підприємства і люди, які здійснюють внески до НПФ або отримують виплати з НПФ. Роз'яснення з урахуванням нових цифр відповідно до Закону про Державний бюджет 2024 читайте за посиланням (https://www.vseapf.com.ua/ua/taxation.html).


Виклики війни та необхідні рішення для пенсій в Україні

    Колонку Тетяни Сальнікової, директорки Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів, про виклики війни та необхідні рішення для пенсій в Україні опублікував польський портал, який є єдиним офіційним джерелом інформації про систему пенсійних накопичень працівників в Польщі (Pracownicze Plany Kapita?owe). Почитати її польською [ ... ]


Пошук

Новини УААПФ
Звернення УА АПФ до Голови Держфінпослуг
02.10.2009
Шановний Вікторе Івановичу!


Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів висловлює Вам свою повагу та звертається до Вас від імені учасників ринку недержавного пенсійного забезпечення України з метою привернути Вашу увагу до наступних питань.


На тлі динамічного розвитку ринку фінансових послуг важливою складовою є довіра населення до фінансових установ. За таких умов особливої ваги набуває офіційна інформація, що розміщується  в засобах масової інформації та мережі Інтернет. Веб-сайт Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України (далі – Держфінпослуг) в мережі Інтернет є офіційним та відкритим джерелом інформації для учасників ринку фінансових послуг для ознайомлення з діяльністю регулятора та прийнятими ним рішеннями, інформуванням громадськості про діяльність Держфінпослуг та учасників ринку фінансових послуг.


На жаль, така інформація розміщується несвоєчасно, що певним чином обмежує права учасників ринку фінансових послуг.


Так, на чергових засіданнях Держфінпослуг 17 та 24 вересня 2009 року було затверджено нормативно-правові акти у сфері недержавного пенсійного забезпечення. Проте, станом на 01.10.2009 текст розпорядження та нормативно-правових актів не розміщено на веб-сайті Держфінпослуг, що не дає можливості ознайомитися з остаточною редакцією даного нормативно-правового акту, порівняти з попередньою редакцією та зробити висновки щодо врахування (відхилення) пропозицій до цього документу.


Із запізненням розміщуються на сайті Держфінпослуг основні показники системи недержавного пенсійного забезпечення за відповідний період.


Складна ситуація склалась і з Державним реєстром фінансових установ (далі – Реєстр), розміщеним на сайті Держфінпослуг. Реєстр – єдиний відкритий офіційний ресурс, де розміщується інформація про фінансові установи, які працюють на ринку фінансових послуг (інформація про місцезнаходження, про включення/виключення до/з Реєстру, про ліцензії, керівництво та ін.). За даними Реєстру формуються інші довідкові ресурси, налагоджуються контакти між учасниками ринку фінансових послуг. На сьогоднішній день переважна більшість інформації, що міститься в Реєстрі, суттєво відрізняється від фактичної.


Так, наприклад, до цього часу не внесено інформацію про ліквідацію ВНПФ «Промисловий союз» (розпорядження Держфінпослуг № 605 від 06.08.2009). Не відповідає дійсності інформація про місцезнаходження деяких НПФ та адміністраторів НПФ (за адресою, що вказана в Реєстрі, вони відсутні). У зв’язку з цим у учасників ринку фінансових послуг виникають певні труднощі, що змушує їх або витрачати додатковий час на пошук необхідної та достовірної інформації, або взагалі відмовитись від певних дій, пов’язаних із використанням інформаційного наповнення Реєстру. Також, недостовірна інформація про фінансову установу викликає недовіру у наявного та майбутнього (потенційного) споживачів фінансових послуг до фінансової установи, що негативно впливає на її ділову репутацію.


УА АПФ висловлює стурбованість у зв’язку з тим, що інформація, яка міститься на веб-сайті Держфінпослуг, не відповідає дійсності. Звертаємось до Вас, вельмишановний Вікторе Івановичу, із проханням навести лад та виправити ситуацію, що склалася з інформаційним наповненням веб-сайту Держфінпослуг, з метою сприяння у забезпеченні дотримання законних прав фінансових установ та споживачів фінансових послуг на достовірну інформацію про діяльність фінансових установ та регулювання ринку фінансових послуг.



З повагою,


Виконавчий директор                                                                                                         М. Міненкова
 
<< Start < Prev 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Next > End >>

Page 126 of 138
© 2007