Новини асоціації

Чому держава не зможе платити гідні пенсії і що змінять пенсійні накопичення на прикладах

Солідарна пенсія не буде забезпечувати навіть достатній рівень доходів, не кажучи вже про гідний. Тому джерела своїх доходів на пенсії треба планувати. І солідарна пенсія має бути навіть не основним серед цих джерел і точно не єдиним. Такий висновок на основі довгострокових розрахунків зробила Тетяна Сальнікова, директорка Всеукраїнського [ ... ]


Понад 19% - золото, 26,5% - іноземні акції: що в портфелях НПФ принесло найбільше прибутків людям у 2023 році

Найбільше доходів майбутнім пенсіонерам у портфелях НПФ у 2023 році принесли акції іноземних емітентів. Про це повідомив Ярослав Савченко, директор Компанії з управління активами "Всесвіт", коментуючи для видання Delo.uaрезультати роботи НПФ за 2023 рік. «Портфелі акцій провідних іноземних компаній, які знаходяться в активах НПФ під [ ... ]


Інвестувати в жінок (в інтересах жінок)

Таку тему цього року ООН визначила для відзначення 8 березня.   Чудово, що тепер в Україні багато уваги приділяють гендерному розриву в оплаті праці. Це дає надію на зміни.
Але майже не приділяють уваги гендерному розриву у пенсійному забезпеченні. А в пенсіях різниця суттєво більша на користь чоловіків, ніж в оплаті праці. Це [ ... ]


Пошук

Новини УААПФ
Реакція УА АПФ на дії посадових осіб Держфінпослуг


30.12.2009 Держфінпослуг своїм розпорядженням № 1047 схвалила рішення члена Комісії – директора інспекційного департаменту про виключення інформації про Непідприємницьке товариство «Відкритий недержавний пенсійний фонд «ВСІ» з Державного реєстру фінансових установ та анулювання свідоцтва про реєстрацію фінансової установи.


Підстави для прийняття зазначеного рішення Держфінпослуг мають формальний характер (стосуються процедури обрання голови та секретаря ради НТ «ВНПФ «ВСІ»), не пов’язанні з наданням НТ «ВНПФ «ВСІ» фінансових послуг та виконанням фондом зобов’язань перед своїми учасниками.


Рішення Держфінпослуг про виключення інформації з Державного реєстру фінансових установ щодо працюючого фонду є безпрецедентним.


Рішення суперечить Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення», який передбачає лише один випадок, коли недержавний пенсійний фонд може бути позбавлений статусу фінансової установи – це у випадку його ліквідації.


Таким чином, дії посадових осіб Держфінпослуг та прийняті рішення, які явно суперечать закону, не можуть бути залишені поза увагою УА АПФ як об’єднання, що відстоює прозорі та відкриті правила роботи на ринку недержавного пенсійного забезпечення.


Так, 15 січня 2010 року відбулось засідання Ради УА АПФ (шляхом опитування), на якому розглядалось питання щодо прийнятого Держфінпослуг рішення відносно НТ «ВНПФ «ВСІ». За результатами розгляду питання порядку денного більшістю голосів членів Ради УА АПФ прийнято рішення звернутись до органів законодавчої та виконавчої влади та висловити негативну оцінку щодо факту прийняття Держфінпослуг вказаного рішення виключно за формальними ознаками, а також зазначити про недопустимість прийняття рішень регулятором, які вкрай негативно впливають на систему недержавного пенсійного забезпечення в цілому та підривають довіру до недержавних пенсійних фондів з боку споживачів.

 
<< Start < Prev 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Next > End >>

Page 122 of 140
© 2007