Новини асоціації

Інвестувати в жінок (в інтересах жінок)

Таку тему цього року ООН визначила для відзначення 8 березня.   Чудово, що тепер в Україні багато уваги приділяють гендерному розриву в оплаті праці. Це дає надію на зміни.
Але майже не приділяють уваги гендерному розриву у пенсійному забезпеченні. А в пенсіях різниця суттєво більша на користь чоловіків, ніж в оплаті праці. Це [ ... ]


Все про пільги з оподаткування внесків до НПФ та виплат з НПФ в 2024 році

Читайте детальний розбір, які пільги з оподаткування мають підприємства і люди, які здійснюють внески до НПФ або отримують виплати з НПФ. Роз'яснення з урахуванням нових цифр відповідно до Закону про Державний бюджет 2024 читайте за посиланням (https://www.vseapf.com.ua/ua/taxation.html).


Виклики війни та необхідні рішення для пенсій в Україні

    Колонку Тетяни Сальнікової, директорки Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів, про виклики війни та необхідні рішення для пенсій в Україні опублікував польський портал, який є єдиним офіційним джерелом інформації про систему пенсійних накопичень працівників в Польщі (Pracownicze Plany Kapita?owe). Почитати її польською [ ... ]


Пошук

Новини УААПФ
Зауваження та пропозиції до Ліцензійних умов

 

 

Шановний Вікторе Івановичу!


24 грудня 2009 року на офіційному сайті Держфінпослуг  було розміщене повідомлення про оприлюднення проекту розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України "Про затвердження Змін до Ліцензійних умов провадження діяльності з адміністрування недержавних пенсійних фондів" (надалі – Проект змін).


Відповідно до статті 9 Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” усі зауваження і пропозиції щодо проекту регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу, одержані протягом встановленого строку, підлягають обов'язковому розгляду розробником цього проекту. За результатами цього розгляду розробник проекту регуляторного акта повністю чи частково враховує одержані зауваження і пропозиції або мотивовано їх відхиляє.


Розглянувши розроблений Держфінпослуг проект змін, Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів вважає за необхідне надати наступні пропозиції та зауваження до нього.


1. Пунктом 6.8.1 Проекту змін запропоновано такі зміни пункту 6.6 чинної редакції Ліцензійних умов:


«6.12. У разі виникнення змін в інформації, зазначеної у документах, які подаються відповідно до пункту 6.3 розділу 6 цих Ліцензійних умов (крім інформації про загальний стаж роботи та стаж роботи на керівних посадах), ліцензіат зобов’язаний протягом п’ятнадцяти робочих днів подати до Держфінпослуг відповідне повідомлення в письмовій формі разом з документами, що підтверджують зазначені зміни, або копіями таких документів, засвідченими підписом керівника та печаткою ліцензіата».


Документами, які подаються «відповідно до пункту 6.3 розділу 6 цих Ліцензійних умов», зокрема, є засвідчені печаткою адміністратора та підписом його керівника копії документа, який підтверджує право власності на нерухоме майно, або договору оренди приміщення, у якому розміщується відокремлений підрозділ адміністратора.


У разі зміни місцезнаходження відокремленого підрозділу до договору оренди приміщення, у якому розміщується відокремлений підрозділ адміністратора, вносяться відповідні зміни або укладається новий договір. Інформація про місцезнаходження відокремленого підрозділу є обов’язковою для внесення до Державного реєстру фінансових установ (абзац четвертий підпункту 4.1 пункту 4 розділу ІІІ Положення про Державний реєстр фінансових установ, затвердженого розпорядженням Держфінпослуг від 28.08.2003 № 41 (в редакції розпорядження Держфінпослуг від 16.01.2007 № 6640) та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 02.02.2007 за № 92/13359  (далі – Положення про Реєстр) шляхом заповнення реєстраційної картки з інформацією про відокремлені підрозділи юридичної особи (додаток 4 Положення про Реєстр).


Відповідно до п. 6.3 Положення про внесення до Державного реєстру фінансових установ інформації про адміністраторів пенсійних фондів, затвердженого розпорядженням Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 22 лютого 2005 року № 3617, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28 березня 2005 р. за № 336/10616 (Положення про внесення до Реєстру), у разі виникнення у заявника зміни відомостей, які зазначаються у реєстраційній картці з інформацією про відокремлений підрозділ заявника, заявник зобов'язаний протягом десяти робочих днів після внесення таких змін письмово повідомити про них Держфінпослуг та надати реєстраційну картку з інформацією про відокремлений підрозділ, до якої внесені відповідні зміни, складену згідно з додатком 5 до Положення про Реєстр, а також відповідні документи, які підтверджують зазначені зміни.


Отже, інформація про зміни у відповідних документах, які виникли у заявника відповідно до цих Ліцензійних умов та Положення про внесення до Реєстру буде надаватись заявником до Держфінпослуг у різні строки.


Пропонуємо узгодити строки подання заявником інформації про зміну місцезнаходження відокремленого підрозділу шляхом заміни у пункті 6.8.1 Проекту змін слово «п’ятнадцяти» на слово «десяти».


Звертаємо Вашу увагу на те, що додаток 5 до Положення про Реєстр, на який йде посилання у п. 6.3 Положення про внесення до Реєстру, має назву «Інформація про ліцензії та правила на провадження певного виду фінансових послуг» та заповнюється Держфінпослуг. Реєстраційна картка з інформацією про відокремлений підрозділ заявника є додатком 4 до Положення про Реєстр.


Пропонуємо дану інформацію взяти до відома та в подальшому внести зміни до Положення про внесення до Реєстру.


2. Пунктом 6.10 Проекту змін запропоновано такі зміни пункту 6.7 чинної редакції Ліцензійних умов:


«6.14. У разі ліквідації відокремленого підрозділу ліцензіата, який провадив діяльність з адміністрування пенсійних фондів у межах отриманої ліцензії, або в разі припинення провадження відокремленим підрозділом такої діяльності ліцензіат, відповідно до Положення про внесення до Реєстру, подає до Держфінпослуг відповідне повідомлення».


Проте Положенням про внесення до Реєстру не врегульовано питання ліквідації відокремленого підрозділу ліцензіата, який провадив діяльність з адміністрування пенсійних фондів у межах отриманої ліцензії, або припинення провадження відокремленим підрозділом такої діяльності. Таким чином, питання ліквідації відокремленого підрозділу ліцензіата вийде поза межі державного регулювання та контролю при прийнятті зазначених змін до Ліцензійних умов.


Пропонуємо пункт 6.7 чинної редакції Ліцензійних умов залишити без змін.


Просимо розглянути ці зауваження та пропозиції, за результатами розгляду повністю чи частково їх врахувати або мотивовано відхилити.


Також просимо у встановленому порядку поінформувати нас про розгляд цього звернення.


З повагою,


Виконавчий директор                                                         М. Міненкова

 
<< Start < Prev 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Next > End >>

Page 119 of 138
© 2007