Новини асоціації

Інвестувати в жінок (в інтересах жінок)

Таку тему цього року ООН визначила для відзначення 8 березня.   Чудово, що тепер в Україні багато уваги приділяють гендерному розриву в оплаті праці. Це дає надію на зміни.
Але майже не приділяють уваги гендерному розриву у пенсійному забезпеченні. А в пенсіях різниця суттєво більша на користь чоловіків, ніж в оплаті праці. Це [ ... ]


Все про пільги з оподаткування внесків до НПФ та виплат з НПФ в 2024 році

Читайте детальний розбір, які пільги з оподаткування мають підприємства і люди, які здійснюють внески до НПФ або отримують виплати з НПФ. Роз'яснення з урахуванням нових цифр відповідно до Закону про Державний бюджет 2024 читайте за посиланням (https://www.vseapf.com.ua/ua/taxation.html).


Виклики війни та необхідні рішення для пенсій в Україні

    Колонку Тетяни Сальнікової, директорки Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів, про виклики війни та необхідні рішення для пенсій в Україні опублікував польський портал, який є єдиним офіційним джерелом інформації про систему пенсійних накопичень працівників в Польщі (Pracownicze Plany Kapita?owe). Почитати її польською [ ... ]


Пошук

Новини УААПФ
ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ МІЖ ПРЕДСТАВНИКАМИ ПРОЕКТУ ЕС "ПОСИЛЕННЯ СЕКТОРУ ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ УКРАЇНИ" ТА УА АПФ

2 березня 2010 року в м. Києві відбулася зустріч між представниками Проекту ЄС «Посилення сектору фінансових послуг України» (Проект) та Української асоціації адміністраторів пенсійних фондів (УААПФ).

У зустрічі взяли участь керівник Проекту Джон Фоутроп, експерт з питань ринків капіталу Майкл Х’юїт, голова Ради УА АПФ Андрій Бахмач, член Ради УА АПФ Анатолій Ніколов, виконавчий директор УА АПФ Марина Міненкова, заступник виконавчого директора УА АПФ Олександра Малай.

Основними питаннями для обговорення були:

  1. Стан розвитку системи недержавного пенсійного забезпечення в Україні та її відповідність світовим стандартам.
  2. Саморегулювання на ринку недержавного пенсійного забезпечення.
  3. Напрямки можливого співробітництва УА АПФ та Проекту.

Обговорюючи питання розвитку системи ринку НПЗ в Україні, представники Проекту повідомили, що цей розвиток має розпочинатися саме з забезпечення незалежного та ефективного нагляду, що має бути реалізований шляхом наближення законодавства України до законодавства ЄС. Особливу увагу необхідно приділити запровадженню детальних критеріїв для здійснення пруденційного нагляду. На думку експертів Проекту, для ефективного розвитку системи НПЗ в Україні необхідно розробити Стратегію розвитку фінансового ринку, яка повинна складатися з трьох рівнів.

Перший – «Реконструкція». На цьому етапі необхідно відновити довіру населення до ринків фінансових послуг (страхового, НПЗ, банківської системи тощо).

Другий – «Впровадження стандартів». Експерт з питань ринків капіталів Саллі Бакстон провела детальний аналіз діяльності системи НПЗ в Україні за 2009 рік та на основі цього аналізу вказала на недоліки, які є в цій системі на сьогодні. Також пані Бакстон у своєму звіті запропонувала шляхи та  механізми вирішення зазначених проблем. Саме ці механізми необхідно впроваджувати на нинішньому етапі розвитку системи НПЗ.

Третій – «Розвиток».

Голова Ради УА АПФ звернув увагу на те, що основними міжнародними документами, які затверджують принципи пруденційного регулювання та нагляду, є Директива Європейського Парламенту та Ради щодо заснування та здійснення діяльності зі страхування та перестрахування (Solvency II), Угода у рамках Базельського комітету з банківського нагляду щодо міжнародної конвергенції вимірювання капіталу та стандартів (Basel II). Відсутність таких міжнародних програм щодо діяльності недержавних пенсійних фондів – головна проблема системи НПЗ, яка потребує негайного вирішення.

УА АПФ, як об’єднання адміністраторів недержавних пенсійних фондів, виступає за комплексне вирішення цього питання шляхом впровадження Стратегії розвитку ринку НПЗ, основою якої є стандарти, що запроваджуються УААПФ, а саме: прозорість та публічність ринку недержавного пенсійного забезпечення, єдині облікові стандарти з використанням механізму одиниці пенсійних внесків, міжнародні стандарти оцінки активів недержавних пенсійних фондів, максимальна гармонізація процедур пруденційного нагляду.

На зустрічі також обговорювалися питання ефективності функціонування саморегулівних організацій. З боку представників Проекту висловлена думка, що такі організації дійсно необхідні та можуть зробити суттєвий внесок у розвиток системи НПЗ в Україні. Міжнародні експерти високо оцінили прагнення УА АПФ як СРО сприяти розвитку української моделі недержавного пенсійного забезпечення та готові надати будь-яку допомогу з цього приводу.

Учасники зустрічі підкреслили важливість і необхідність проведення таких спільних зустрічей та домовились про подальшу співпрацю в напрямку розвитку системи НПЗ в Україні.

 
<< Start < Prev 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Next > End >>

Page 114 of 138
© 2007