Новини асоціації

Чому держава не зможе платити гідні пенсії і що змінять пенсійні накопичення на прикладах

Солідарна пенсія не буде забезпечувати навіть достатній рівень доходів, не кажучи вже про гідний. Тому джерела своїх доходів на пенсії треба планувати. І солідарна пенсія має бути навіть не основним серед цих джерел і точно не єдиним. Такий висновок на основі довгострокових розрахунків зробила Тетяна Сальнікова, директорка Всеукраїнського [ ... ]


Понад 19% - золото, 26,5% - іноземні акції: що в портфелях НПФ принесло найбільше прибутків людям у 2023 році

Найбільше доходів майбутнім пенсіонерам у портфелях НПФ у 2023 році принесли акції іноземних емітентів. Про це повідомив Ярослав Савченко, директор Компанії з управління активами "Всесвіт", коментуючи для видання Delo.uaрезультати роботи НПФ за 2023 рік. «Портфелі акцій провідних іноземних компаній, які знаходяться в активах НПФ під [ ... ]


Інвестувати в жінок (в інтересах жінок)

Таку тему цього року ООН визначила для відзначення 8 березня.   Чудово, що тепер в Україні багато уваги приділяють гендерному розриву в оплаті праці. Це дає надію на зміни.
Але майже не приділяють уваги гендерному розриву у пенсійному забезпеченні. А в пенсіях різниця суттєво більша на користь чоловіків, ніж в оплаті праці. Це [ ... ]


Пошук

Новини УААПФ
Понад 19% - золото, 26,5% - іноземні акції: що в портфелях НПФ принесло найбільше прибутків людям у 2023 році
Wednesday, 10 April 2024 12:32

Найбільше доходів майбутнім пенсіонерам у портфелях НПФ у 2023 році принесли акції іноземних емітентів. Про це повідомив Ярослав Савченко, директор Компанії з управління активами "Всесвіт", коментуючи для видання Delo.uaрезультати роботи НПФ за 2023 рік.

«Портфелі акцій провідних іноземних компаній, які знаходяться в активах НПФ під нашим управлінням, продемонстрували в середньому зростання на +26,5%. А окремі позиції, як, наприклад, акції INTEL Corporation та Tesla, продемонстрували ріст у +100% за рік», – зазначив Ярослав Савченко.

Гарною інвестицією для НПФ у 2023 році були також банківські метали. Вартість банківського золота принесло зросла на 19,3% в активах НПФ за 2023 рік. До того ж, банківські метали є абсолютно ліквідним інвестиційним інструментом – його можна продати в будь-який момент, щоб виплатити пенсії людям. Це особливо важливо в кризових умовах.

Ярослав Савченко розповів, що існуючих в Україні інвестиційних інструментів навіть під час широкомасштабної війни достатньо для забезпечення надійної та широкої диверсифікації активів НПФ в умовах. Але реалії такі, що більшість фондів інвестують переважно в інструменти з фіксованою дохідністю – ОВДП та розміщують кошти на депозитах (частка в активах 43%).

Проте, на ринку є і фонді які більш активно використовують наявні можливості, та інвестують не лише в "традиційні" банківські депозити та ОВДП, а й в такі інструменти як валюта (долари, євро, польські злоті), нерухомість, банківські метали, цінні папери іноземних емітентів.

Повну версію матеріалу Delo.ua можна прочитати за посиланням:

https://delo.ua/economy/nederzavni-pensiini-fondi-yak-voni-pracyuyut-v-ukrayini-ta-ci-vigidno-nimi-koristuvatisya-429798/#7pJI3EVXV4

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 2 of 140
© 2007