Новини асоціації

Інвестувати в жінок (в інтересах жінок)

Таку тему цього року ООН визначила для відзначення 8 березня.   Чудово, що тепер в Україні багато уваги приділяють гендерному розриву в оплаті праці. Це дає надію на зміни.
Але майже не приділяють уваги гендерному розриву у пенсійному забезпеченні. А в пенсіях різниця суттєво більша на користь чоловіків, ніж в оплаті праці. Це [ ... ]


Все про пільги з оподаткування внесків до НПФ та виплат з НПФ в 2024 році

Читайте детальний розбір, які пільги з оподаткування мають підприємства і люди, які здійснюють внески до НПФ або отримують виплати з НПФ. Роз'яснення з урахуванням нових цифр відповідно до Закону про Державний бюджет 2024 читайте за посиланням (https://www.vseapf.com.ua/ua/taxation.html).


Виклики війни та необхідні рішення для пенсій в Україні

    Колонку Тетяни Сальнікової, директорки Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів, про виклики війни та необхідні рішення для пенсій в Україні опублікував польський портал, який є єдиним офіційним джерелом інформації про систему пенсійних накопичень працівників в Польщі (Pracownicze Plany Kapita?owe). Почитати її польською [ ... ]


Пошук

Всеукраїнський адміністратор пенсійних фондів працює у штатному режимі
Monday, 21 March 2022 20:52

 


20 березня 2022 року НКЦПФР провела онлайн зустріч з представниками ринку недержавного пенсійного забезпечення. На зустрічі були підняти питання функціонування недержаних пенсійних фондів під час воєнного стану.


Виступаючи на зустрічі, директор Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів Олена Сотскова зазначила: «Наш адміністратор працює у штатному режимі, всі недержавні пенсійні фонди, які адмініструє Всеукраїнський адміністратор пенсійних фондів, своєчасно виконують свої зобов’язання перед учасниками НПФ».

Сотскова зазначила, що карантинні обмеження, які діють з березня 2020 року, допомогли перебудувати роботу адміністратора та перевести обслуговування учасників НПФ в онлайн режим. «Ми переробили свої процедури таким чином, щоб максимально знизити фізичні контакти з клієнтами. Ми всі можливі взаємодії перевели в онлайн режим, й це дозволило нам продовжити роботу й в воєнний час» - наголосила Сотскова.

Також Олена зазначила, що зараз не має паніки та ажіотажу серед учасників НПФ, не має великої кількості звернень за пенсійними виплатами, всі виплати проводяться у штатному режимі, й кількість виплат відповідає довоєнному періоду. «Приємно спостерігати, що вкладники НПФів, попри війну, продовжують робити пенсійні внески. Це говорить про довіру до фінансової системи України, зокрема до недержавного пенсійного забезпечення».

Крім того, Олена Сотскова підкреслила, що з метою захисту системи персоніфікованого обліку учасників НПФ, Всеукраїнський адміністратор пенсійних фондів щоденно робить копії системи, та надійно зберігає ці копії на віртуальних серверах. «У випадку фізичного пошкодження  наших серверів, ми зможемо без проблем розгорнути систему персоніфікованого обліку та продовжити працювати у будь-якому місті» - сказала Олена.     

 
 
© 2007