Новини асоціації

Чому держава не зможе платити гідні пенсії і що змінять пенсійні накопичення на прикладах

Солідарна пенсія не буде забезпечувати навіть достатній рівень доходів, не кажучи вже про гідний. Тому джерела своїх доходів на пенсії треба планувати. І солідарна пенсія має бути навіть не основним серед цих джерел і точно не єдиним. Такий висновок на основі довгострокових розрахунків зробила Тетяна Сальнікова, директорка Всеукраїнського [ ... ]


Понад 19% - золото, 26,5% - іноземні акції: що в портфелях НПФ принесло найбільше прибутків людям у 2023 році

Найбільше доходів майбутнім пенсіонерам у портфелях НПФ у 2023 році принесли акції іноземних емітентів. Про це повідомив Ярослав Савченко, директор Компанії з управління активами "Всесвіт", коментуючи для видання Delo.uaрезультати роботи НПФ за 2023 рік. «Портфелі акцій провідних іноземних компаній, які знаходяться в активах НПФ під [ ... ]


Інвестувати в жінок (в інтересах жінок)

Таку тему цього року ООН визначила для відзначення 8 березня.   Чудово, що тепер в Україні багато уваги приділяють гендерному розриву в оплаті праці. Це дає надію на зміни.
Але майже не приділяють уваги гендерному розриву у пенсійному забезпеченні. А в пенсіях різниця суттєво більша на користь чоловіків, ніж в оплаті праці. Це [ ... ]


Пошук

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ НА ТЕМУ "НАКОПИЧУВАЛЬНА ПЕНСІЙНА СИСТЕМА - ДІЄВИЙ ІНСТРУМЕНТ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ГРОМАДЯН. ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ФУНКЦІОНУВАННЯ ОБОВ'ЯЗКОВОЇ НАКОПИЧУВАЛЬНОЇ ПЕНСІЙНОЇ СИСТЕМИ"

 

18 грудня 2009 року Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів спільно з Міністерством праці та соціальної політики України в рамках громадського обговорення Концепції подальшого проведення пенсійної реформи провела круглий стіл на тему „Накопичувальна пенсійна система – дієвий інструмент соціального захисту громадян. Зарубіжний досвід функціонування обов’язкової накопичувальної пенсійної системи”.


У засіданні взяли участь фахівці законодавчої та виконавчої гілок влади, провідні науковці, представники міжнародних організацій, засобів масової інформації.


Доповідачами на круглому столі виступили: заступник Міністра праці та соціальної політики України Гаряча Олена Василівна, голова Ради Української асоціації адміністраторів пенсійних фондів Бахмач Андрій Олександрович, заступник директора Науково-дослідного інституту фінансового права Нечай Анна Анатоліївна, завідувач сектору проблем тривалості життя та здоров’я населення Інституту демографії та соціальних досліджень імені В.М. Птухи НАН України Палій Олена Михайлівна, віце-Президент ВАТ «КІНТО» Федоренко Анатолій Васильович, директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Всеукраїнський адміністратор пенсійних фондів» Сальникова Тетяна Геннадіївна, міжнародний експерт Грег МакТаггарт.


Основними питаннями, що обговорювались, були питання щодо визначення моделі функціонування другого рівня пенсійної системи; світовий досвід функціонування обов’язкової накопичувальної пенсійної системи, тощо.


З доповіддю «Використання міжнародного досвіду пенсійних реформ у юридичному полі України» (PowerPoint) виступила Нечай А.А., яка розповіла про основні принципи застосування міжнародного досвіду в пенсійних системах, вказала на першочергові питання пенсійної реформи, які треба визначити в Україні. Зокрема, було представлено шляхи запровадження 2 рівня пенсійної системи.

Основними питаннями, які мають бути вирішенні при запровадженні 2 були визначені наступні:

  1. Централізоване (державне) чи децентралізоване (недержавне) збирання коштів 2 рівня? Їх управління та адміністрування.
  2. Хто платник – роботодавець чи працівник?
  3. Які вікові категорії громадян-учасників 2 рівня?

Також обговорювалось питання щодо державних регуляторів, які здійснюють нагляд та контроль за компаніями, що працюють на ринку недержавного пенсійного забезпечення – потрібен один чи декілька? Доповідач звернула увагу на те, що на сьогодні деякі питання щодо діяльності некомерційних установ (недержавних пенсійних фондів - НПФ) жоден з регуляторів не регулює.


Окремо пані Нечай розповіла про досвід інших країн, які мають діючий 2 рівень пенсійної системи.


Про перспективи старіння населення України доповіла Палій О.М.(PowerPoint).


Федоренко А.В. висвітлив концептуальні засади поетапного впровадження накопичувальної системи пенсійного страхування (PowerPoint). Він запропонував модель впровадження та функціонування 2 рівня пенсійної системи.


Ця модель використовує досвід роботи НПФ і можливості Пенсійного фонду України (ПФУ). Запропонованою моделлю передбачено:

  1. Централізоване визначення кола застрахованих осіб, формування та підтримання реєстру (без участі роботодавця, що мінімізує виникнення невимушених помилок на рівні страхування).
  2. Збереження існуючої системи сплати страхових внесків та їх джерела: адаптованість 2 рівня до механізму запровадження в майбутньому єдиного соціального внеску роботодавця.
  3. Спрощену процедуру переходу учасника з одного НПФ до іншого, що обмежується поданням заяви до територіального органу ПФУ.
  4. Забезпечення максимального контролю з боку ПФУ за станом реєстру застрахованих осіб, рухом пенсійних коштів через рахунок ПФУ (страхові внески та їх переведення) та за обліком на ІПР у адміністраторів НПФ.
  5. Мінімізацію суб’єктивної складової у прийнятті всіх управлінських рішень з боку учасників системи: застрахованих осіб, роботодавців, адміністраторів НПФ та ін.
  6. Автоматичний запуск системи без залучення до нього  мільйонів застрахованих осіб та роботодавців: централізований розподіл учасників між НПФ та централізоване укладання пенсійного контракту.
  7. Максимальне спрощення технологічних процедур, пов'язаних з формуванням реєстру застрахованих осіб, первинним обліком страхових внесків на рівні ПФУ, підтриманням реєстрів учасників НПФ в актуальному стані, переведенням внесків до різних НПФ та ін.
  8. Малобюджетність 2-го рівня пенсійної системи, що вимагає в перший рік її запуску “лише” 600 млн. грн. Зворотність державних видатків (до 40%).
  9. Поступовість та поетапність упровадження системи накопичувального пенсійного страхування з урахуванням можливостей фінансової системи.
  10. Відсутність фінансових шоків для ринку та бюджету, адаптація ПФУ до зростаючих сум фінансових вилучень та бірж до зростаючих сум надходжень.
  11. Охоплення пенсійним страхуванням 100% осіб протягом 7 років від дня упровадження системи.

Про державне регулювання та нагляд в накопичувальній системі пенсійного страхування розповів Бахмач А.О. – голова ради УААПФ (екс-директор департаменту нагляду за НПФ Держфінпослуг) (PowerPoint). Було представлено розподіл наглядових та регуляторних функцій між державними органами на 2 рівні. Як зазначив пан Бахмач, засадами успішної реалізації 2 рівня пенсійної системи є:

  1. Встановлення чітких стандартів діяльності до моменту запуску системи. Шлях через коригування «правил гри» після запуску системи є неприпустимим.
  2. Прозорі стандарти відбору компаній, що мають працювати з коштами Рівня 2. Відбір компаній через їх спроможність дотримувались стандартів, відкритість, фінансову стійкість, незаплямовану ділову репутацію.

Також голова Ради УА АПФ звернув увагу на те, що на сьогодні вимоги до компаній, що будуть залучатися до роботи з Рівнем 2, недостатні.


Питанням для обговорення Бахмач А.О. визначив можливість розділення функцій регулювання та нагляду за фінансовими ринками між регулятором та наглядовими установами, оскільки чинні регулятори а недостатній мірі реалізують саме функцію регулювання ринків.


З міжнародним досвідом виступив старший міжнародний радник з питань пенсійної реформи Г. МакТаггарт (PowerPoint). Він представив критерії оцінки рівня захисту учасників другого рівня пенсійної системи. Це – якісна законодавча база, якісне регулювання, належні інвестиційні можливості, досвідчені управляючі активами, досвідчені зберігачі, надійні адміністратори, фінансово освічені громадяни, простота системи, довіра до населення. Пан МакТаггарт запропонував оцінити за цими критеріями Україну та на основі результатів оцінки вдосконалювати систему пенсійного забезпечення України, приводячи її до європейських стандартів.


Ще одну модель накопичувального пенсійного забезпечення запропонувала Сальнікова Т.Г. (PowerPoint). Ця модель базується на досвіді 3 рівня пенсійної системи. Так, пані Сальнікова представила основні висновки першої «п’ятирічки» недержавного пенсійного забезпечення (НПЗ), відзначила концептуальні «родзинки» української моделі НПЗ та технології надійності в НПЗ. Пані Сальнікова підтвердила готовність НПФ до запровадження 2 рівня «через» 3.


«Організація пенсійного обслуговування, персоніфікованого обліку, інвестування та оцінки активів в умовах щоденних вхідних та вихідних грошових потоків, вартості активів, яка щоденно змінюється, щоденного визначення частки кожного учасника в активах фонду ти вартості цієї частки, забезпечення прозорості всього цього процесу для учасників, контролюючих органів та громадськості – все це потребує апробованих не один рік на практиці пенсійних накопичувальних технологій, злагодженої роботи суб’єктів, що обслуговують НПФ, (АПФ, КУА, банку-зберігача), налагоджених та відпрацьованих «в полі» технологій операційної роботи, які враховують не лише теоретичні розробки, але і виклики практики» – зауважила доповідач.


В ході обговорення всіх цих питань лунали різні думки та висловлювались різні позиції щодо впровадження 2 рівня пенсійної системи.


Заступник Міністра праці та соціальної політики України Гаряча О.В. запропонувала негайно створювати робочі групи спільно з усіма зацікавленими організаціями та «виписувати» моделі впровадження 2 рівня пенсійної системи. «Цей круглий стіл – старт до початку впровадження 2 рівня пенсійної системи України» – зазначила пані Гаряча.

 
© 2007