Новини асоціації

Інвестувати в жінок (в інтересах жінок)

Таку тему цього року ООН визначила для відзначення 8 березня.   Чудово, що тепер в Україні багато уваги приділяють гендерному розриву в оплаті праці. Це дає надію на зміни.
Але майже не приділяють уваги гендерному розриву у пенсійному забезпеченні. А в пенсіях різниця суттєво більша на користь чоловіків, ніж в оплаті праці. Це [ ... ]


Все про пільги з оподаткування внесків до НПФ та виплат з НПФ в 2024 році

Читайте детальний розбір, які пільги з оподаткування мають підприємства і люди, які здійснюють внески до НПФ або отримують виплати з НПФ. Роз'яснення з урахуванням нових цифр відповідно до Закону про Державний бюджет 2024 читайте за посиланням (https://www.vseapf.com.ua/ua/taxation.html).


Виклики війни та необхідні рішення для пенсій в Україні

    Колонку Тетяни Сальнікової, директорки Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів, про виклики війни та необхідні рішення для пенсій в Україні опублікував польський портал, який є єдиним офіційним джерелом інформації про систему пенсійних накопичень працівників в Польщі (Pracownicze Plany Kapita?owe). Почитати її польською [ ... ]


Пошук

Відповідь Національного банку України на звернення УА АПФ

Шановний Андрію Олександровичу!



Ваше звернення від 30.07.2009 № 0000000064 про повернення коштів недержавних пенсійних фондів з проблемних банків розглянуто.
Національний банк України поділяє стурбованість асоціації щодо збереження накопичень недержавних пенсійних фондів.
На сьогодні у банках, в яких наявна істотна загроза платоспроможності, Національним банком України призначена тимчасова адміністрація, у тому числі у ТОВ "Укрпромбанк" та ВАТ КБ "Надра". Протягом дії тимчасової адміністрації тимчасовими адміністраторами під контролем Національного банку України вживатимуться заходи, спрямовані під фінансове оздоровлення банків та відновлення їх діяльності у звичайному режимі.
Що стосується надання роз'яснення щодо поширення норм Закону України "Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб" (далі - Закон) на вклади недержавних пенсійних фондів слід зазначити таке.
Цим Законом встановлюється, зокрема, порядок відшкодування вкладів вкладникам учасників (тимчасових учасників) Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Статтею 1 Закону чітко визначено термін вкладник - фізична особа, яка має вклад у учасника (тимчасового учасника) Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
Таким чином відсутні правові підстави для поширення норм Закону на вклади недержавних пенсійних фондів.
Питання проведення зустрічі з керівництвом асоціації може бути розглянуте у разі надання асоціацією конкретних питань для обговорення та пропозицій щодо їх вирішення.

З повагою

Виконавчий директор - директор Дирекції
з банківського регулювання та нагляду                                                                                                                      В.В. Пасічник

 
© 2007