Новини асоціації

Чому держава не зможе платити гідні пенсії і що змінять пенсійні накопичення на прикладах

Солідарна пенсія не буде забезпечувати навіть достатній рівень доходів, не кажучи вже про гідний. Тому джерела своїх доходів на пенсії треба планувати. І солідарна пенсія має бути навіть не основним серед цих джерел і точно не єдиним. Такий висновок на основі довгострокових розрахунків зробила Тетяна Сальнікова, директорка Всеукраїнського [ ... ]


Понад 19% - золото, 26,5% - іноземні акції: що в портфелях НПФ принесло найбільше прибутків людям у 2023 році

Найбільше доходів майбутнім пенсіонерам у портфелях НПФ у 2023 році принесли акції іноземних емітентів. Про це повідомив Ярослав Савченко, директор Компанії з управління активами "Всесвіт", коментуючи для видання Delo.uaрезультати роботи НПФ за 2023 рік. «Портфелі акцій провідних іноземних компаній, які знаходяться в активах НПФ під [ ... ]


Інвестувати в жінок (в інтересах жінок)

Таку тему цього року ООН визначила для відзначення 8 березня.   Чудово, що тепер в Україні багато уваги приділяють гендерному розриву в оплаті праці. Це дає надію на зміни.
Але майже не приділяють уваги гендерному розриву у пенсійному забезпеченні. А в пенсіях різниця суттєво більша на користь чоловіків, ніж в оплаті праці. Це [ ... ]


Пошук

Лист до адміністраторів недержавних пенсійних фондів
Вих. № 0000000095                                                                     Адміністраторам недержавних 
від «14» вересня 2009 р.                                                           пенсійних фондів



З метою створення прозорого та публічного ринку недержавного пенсійного забезпечення, підвищення рівня інформування громадськості щодо діяльності недержавних пенсійних фондів Українська асоціація адміністраторів пенсійних фондів (далі – УААПФ) впроваджує систему оприлюднення інформації про діяльність недержавних пенсійних фондів. У зв’язку з цим УААПФ звертається до Вас з проханням щоквартально в період з 20 по 30 число місяця, наступного за звітним кварталом, надавати інформацію про основні показники діяльності недержавних пенсійних фондів за попередній квартал (за формами, що додаються) для розміщення їх на офіційному сайті УА АПФ (www.uaapf.com).

З метою створення можливостей для співставлення інформації споживачами просимо вказувати у супровідному листі чи здійснює компанія з управління активами пенсійного фонду оцінку активів за їх ринковою вартістю та за якою формулою адміністратор недержавного пенсійного фонду вираховує кількість одиниць пенсійних внесків недержавного пенсійного фонду.

Оприлюднення інформації про діяльність недержавних пенсійних фондів дозволить підвищити зацікавленість населення до системи недержавного пенсійного забезпечення, забезпечити стабільність та надійність функціонування системи недержавного пенсійного забезпечення в Україні.

Також це дозволить споживачам послуг недержавних пенсійних фондів порівнювати результати їх діяльності.

Інформацію про діяльність недержавних пенсійних фондів в електронному вигляді просимо надсилати на This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , в паперовому вигляді – 04119, м. Київ., а/с №106.

Сподіваємось на Вашу підтримку та подальшу плідну співпрацю.

Додаток: форми для надання інформації про діяльність недержавних пенсійних фондів – в 1 прим. на 5 арк.

Виконавчий директор                                                                    М. Міненкова
 
© 2007