Новини асоціації

Чому держава не зможе платити гідні пенсії і що змінять пенсійні накопичення на прикладах

Солідарна пенсія не буде забезпечувати навіть достатній рівень доходів, не кажучи вже про гідний. Тому джерела своїх доходів на пенсії треба планувати. І солідарна пенсія має бути навіть не основним серед цих джерел і точно не єдиним. Такий висновок на основі довгострокових розрахунків зробила Тетяна Сальнікова, директорка Всеукраїнського [ ... ]


Понад 19% - золото, 26,5% - іноземні акції: що в портфелях НПФ принесло найбільше прибутків людям у 2023 році

Найбільше доходів майбутнім пенсіонерам у портфелях НПФ у 2023 році принесли акції іноземних емітентів. Про це повідомив Ярослав Савченко, директор Компанії з управління активами "Всесвіт", коментуючи для видання Delo.uaрезультати роботи НПФ за 2023 рік. «Портфелі акцій провідних іноземних компаній, які знаходяться в активах НПФ під [ ... ]


Інвестувати в жінок (в інтересах жінок)

Таку тему цього року ООН визначила для відзначення 8 березня.   Чудово, що тепер в Україні багато уваги приділяють гендерному розриву в оплаті праці. Це дає надію на зміни.
Але майже не приділяють уваги гендерному розриву у пенсійному забезпеченні. А в пенсіях різниця суттєво більша на користь чоловіків, ніж в оплаті праці. Це [ ... ]


Пошук

Новини УААПФ
Інформаційне повідомлення
Monday, 21 January 2013 00:00

Чергове засідання Ради Української асоціації адміністраторів пенсійних фондів

м. Київ

15 січня 2013 р.

15 січня 2013 року відбулося чергове засідання Ради Української асоціації адміністраторів пенсійних фондів, на якому розглядались підсумки роботи Асоціації в 2012 році і приймались рішення з деяких організаційних питань.

Члени Ради обмінялись думками щодо оцінки стану справ в системі недержавного пенсійного забезпечення в Україні, і з сумом констатували, що протягом 2012 року в системі пенсійного забезпечення не була здійснена необхідна низка організаційно-правових заходів, які сприяли б реалізації положень Закону України  від  08.07.2011 № 3668-VI „Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи”. Більше того, бездіяльність Уряду в цій сфері призвела до того, що кількість як недержавних пенсійних фондів, так і адміністраторів НПФ, неухильно зменшується. За даними Реєстру фінансових установ на кінець 2012 р. до Реєстру внесено 39 Адміністраторів НПФ, з яких лише 33 мають ліцензію на надання послуг з адміністрування НПФ. А насправді, на ринку повноцінно працюють тільки 29 Адміністраторів. Через це гальмується і зростання обсягу пенсійних активів, накопичених в НПФ.

Також члени Ради в своїх виступах наголошували, що незавершеність пенсійної реформи не дозволяє Асоціації повноцінно використовувати ті можливості, які надає їй статус саморегулівної асоціації адміністраторів недержавних пенсійних фондів.

На завершення засідання Рада ухвалила рішення щодо чисельного складу Асоціації та основні показники бюджету і штатного розпису на 2013 рік, які, як передбачається, сприятимуть УААПФ в поточному році ефективніше використовувати наявні ресурси для піднесення рівня своєї роботи.

 
<< Start < Prev 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Next > End >>

Page 97 of 140
© 2007