Новини асоціації

Чому держава не зможе платити гідні пенсії і що змінять пенсійні накопичення на прикладах

Солідарна пенсія не буде забезпечувати навіть достатній рівень доходів, не кажучи вже про гідний. Тому джерела своїх доходів на пенсії треба планувати. І солідарна пенсія має бути навіть не основним серед цих джерел і точно не єдиним. Такий висновок на основі довгострокових розрахунків зробила Тетяна Сальнікова, директорка Всеукраїнського [ ... ]


Понад 19% - золото, 26,5% - іноземні акції: що в портфелях НПФ принесло найбільше прибутків людям у 2023 році

Найбільше доходів майбутнім пенсіонерам у портфелях НПФ у 2023 році принесли акції іноземних емітентів. Про це повідомив Ярослав Савченко, директор Компанії з управління активами "Всесвіт", коментуючи для видання Delo.uaрезультати роботи НПФ за 2023 рік. «Портфелі акцій провідних іноземних компаній, які знаходяться в активах НПФ під [ ... ]


Інвестувати в жінок (в інтересах жінок)

Таку тему цього року ООН визначила для відзначення 8 березня.   Чудово, що тепер в Україні багато уваги приділяють гендерному розриву в оплаті праці. Це дає надію на зміни.
Але майже не приділяють уваги гендерному розриву у пенсійному забезпеченні. А в пенсіях різниця суттєво більша на користь чоловіків, ніж в оплаті праці. Це [ ... ]


Пошук

Новини УААПФ
12 травня о 14.00 відбулася прес-конференція: «Пенсійна реформа. Запровадження накопичувальної системи. Перспективи та наслідки».
Wednesday, 13 May 2015 19:21

Прес-конференція: «Пенсійна реформа. Запровадження накопичувальної системи. Перспективи та наслідки»

12 травня о 14.00 відбулася прес-конференція:  «Пенсійна реформа. Запровадження накопичувальної системи. Перспективи та наслідки». 

Учасники:

Елла Лібанова - Директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України, Академік НАН України;
Тетяна Сальнікова - Голова ради Української асоціації адміністраторів пенсійних фондів;
Олекса Петрів  - Митрофорний протоієрей, к.ю.н., керівник Департаменту зовнішніх звязків УГКЦ в Україні,секретар Ради Недержавного пенсійного фонду "Покрова".

Підсумкові матеріали:
 
Держава повинна визначити єдиного регулятора діяльності недержавних пенсійних фондів - експерти
 

Під час проведення пенсійної реформи необхідно визначити орган, який стане основним регулятором в системі недержавного пенсійного забезпечення. 

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявили директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України Елла Лібанова і голова Ради української асоціації адміністраторів пенсійних фондів Тетяна Сальнікова.

"Сьогодні діяльність недержавних пенсійних фондів регулює  Комісія по цінним паперам фондового ринку, Комісія фінансових послуг і Нацбанк. Ідеться про те, що має бути один регулятор діяльності пенсійних фондів. Без цього нічого не буде", - сказала Лібанова.

Таким чином, додала вона,  розпорошеність держаного регулювання по різних інституціях призвела до того, що  кінцевої відповідальності ніхто не несе. 

У свою чергу Сальнікова зазначила, що майбутній пенсіонер, який перераховуватиме відсотки зі своєї платні на накопичувальний рахунок, повинен мати до нього доступ та право контролю. Тому, вважає вона, недоліком урядового законопроекту про запровадження накопичувальної системи є недостатньо прописані технології прозорості. "Треба зобов`язувати всіх учасників накопичувальної системи працювати максимально відкрито, надаючи інформацію  майбутньому пенсіонеру. Зараз таких обов`язків не закладено", - наголосила експерт.

Сальнікова також виступає за посилення вимог до компаній, які обслуговуватимуть пенсійні фонди. "Потрібно посилити вимоги до суб`єктів, які допускаються до роботи з коштами другого рівня, і компаній з управління активами недержавних пенсійних фондів. У нас є система критеріїв відбору, але вона поки що нагадує систему контролю на вході, а нам потрібно контролювати процес", - додала вона.

Нагадаємо, у парламенті 5 травня зареєстрували урядовий законопроект, який передбачає запровадження з 1 січня 2017 року накопичувальної пенсійної системи. Вона буде обов'язковою для громадян до 35 років, із 35 до 55 років - добровільною. Відсоток внеску з накопичувальної пенсії зростатиме з 2% у 2017 році - до 7% у 2022 році.

 
 
 Відео прес-конференції можна подивитися тут  https://www.youtube.com/watch?v=IBMUYyfjpIE
 
<< Start < Prev 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Next > End >>

Page 84 of 140
© 2007